Kysyntä ja tarjonta kohtaavat huonosti. Suomalaisen työttömyyden syyt

Kuinka moni osaava työntekijä joutuukaan tyytymään keskinkertaiseen työpaikkaan huonon johtamisen vuoksi. Toisaalta syy on usein työntekijässä itsessään, kun ei ole osannut hakea riittävästi eri vaihtoehtoja löytääkseen parasta paikkansa täällä maailmassa. Taloudellisista syistä joudutaan tässä usein tekemään huonoja ratkaisuja. No jotakinhan sitä on jokaisen elämässään tehtävä.

Entinen pomoni 26 vuoden takaa sanoi osuvasti, että johtajaksi synnytään. Olen alkanut pitää häntä nykyisten kokemusteni pohjalta varsin viisaana miehenä. Myöhemmät oppineet ovat kirjoittaneet sellaistakin, että johtamista voi opetella. Voihan sitä opetella, mutta kaikille kun ei oppi tartu. Toisilla se on jo syntymästään asti aivan kuin mielen vaistona. Onneksi olen saanut tavata sellaisia synnynnäisiä johtajia työkavereina ja asiakkaina. Tänäänkin oli ilo olla kokouksessa kahden synnynnäisen johtajan kanssa, joista toinen oli vielä asiakkaani. Tosin lähiympäristössäkin voi tunnistaa monia johtamisen ”leipäpappeja”, joiden aakkosten osaaminen loppuu siinä ”K”:n kohdalla, puhumattakaan lukemisesta.

Suomalainen on luonteeltaan sisäänpäin kääntynyt, turvallisuushakuinen ja arka. Mahtaa sodan kauhut vielä periytyä tänne asti. Kuitenkin löytyy suuri joukko rautaisia ammattimiehiä ja osaajia, joita heidän asiakkaansa kunnioittavat. He ovat myös ammattitaitoisia tiimin jäseniä ja esimiehiä. Kuinka moni yritys heidät palkkaisikaan, jos vain saisivat edes pienintä vihiä heidän kokemuksestaan, asenteestaan ja vielä osaamisestaan.

Ihmisiä ja osaamisen arvoa on vaikea ymmärtää pelkistä mainospuheista. Mutta silloin, jos voi sielulla sielua koskettaa saattaa löytää oikean ammattitekijän. Kuinka paljon onkaan oikeaa osaamista. Kuinka paljon onkaan oikeaa työtä. Miksi kuitenkin niin moni työntekijä ja työnantaja joutuu tyytymään keskinkertaisuuteen ja kompromisseihin. Tieto ei kulje tai sitä ei ymmärretä. Pahin tilanne on, ettei johtajat ymmärrä ammattitekijän arvoa. Siinä haaskataan eniten kansallista osaamista. Huono johtaja saa aikaan miljoonavahingot.

Miksi ylipäätään pitää olla niin paljon tyytymättömyyttä työpaikoilla. Jos oikea työ ja oikeat esimiehet kohtaisivat haastajansa, voisimme pelastaa tämän maan työttömyydeltä. Uskon, että halua työhön ja työn teettämiseen meillä vieläkin on. Ammattimiehiä on vaikea löytää. Pitäisi löytää mittari, jolla ammattimiehen tunnistaisi jo etäältä. Toisaalta todelliseksi ammattimieheksi kehittyy vain tekemällä.

Johtaminenkin on ammatti. Se poikkeaa muista ammatista siinä, että siinä kehittyminen vie niin pitkän aikaa, etteivät kaikki elinaikanaan voi siinä millään pätevöityä. Se vasta tulee kalliiksi.

Ilkka Meriläinen
Yrittäjä, Johtaja