Juuret ja siivet – tie menestykseen

Olin vuonna 2001 filosofi Maija-Riitta Ollilan luennolla Helsingissä. Aiheena oli tulevaisuus, ammattien muuttuminen ja menestys. Luennolla pohdittiin, kuka voi menestyä tulevaisuudessa kun maailma ja ympäristö muuttuvat.

Todennäköisimmäksi menestyjäksi nousi erikoinen ihmisrotu hybridit. Hybridit ovat kuvainnollisesti sellaisia otuksia, jolla on juuret ja siivet. Eli ilmeisesti eläinkunnan ja kasvikunnan välimuoto. Hybridit ovat asioita nopeasti omaksuvia ihmisiä, jotka voivat juurtua yhteen tehtävään ja toimialaan, mutta joilla on myös kykyä lähteä sieltä ja lentää siivillään toiseen tehtävään tai toiselle toimialalle vieden kokemuksensa ja osaamisensa sinne ja juurtua sinne uudestaan. Eli hybridit ovat sekä vakaita että muutoskykyisiä ihmisiä yhtä aikaa.

Tällä vertauksellaan Maija-Riitta Ollila tarkoitti sitä, että menestystä ja kasvua ei löydy enää perinteisillä tieteen aloilla, vaan tarvitaan tieteidenvälistä eli poikkitieteellistä ajattelua. Julkishallinnossakin on alettu puhumaan mm. asiakkaista ja asiakaspalvelusta. Aikaisemmin puhuttiin vain asukkaista, potilaista, konnista tai ihmisistä. Tieteiden välinen ajattelu tuli siis kaupalliselta alalta julkishallintoon. Se muutosagentti tai muutosjohtaja ansaitsi palkkansa joka tämän keksi. Siinä tarvittiin hybridisielua.

Toimialojen välinen siiloutuminen on julkishallinnossa omaa luokkaansa. Virkamiesjärjestelmä ja ammattiliitot varmistavat sen, ettei kukaan vahingossakaan tee muita kuin oman alansa tai oman vastuualueensa työtä. Silloin ei voi tehdä virhettäkään ja palkanmaksu on taattu. Toimintaa ohjaa virheiden pelko.

Muutosjohtajiksi ja sanansaattajiksi nousevatkin erilaiset konsultit kaikessa viisaudessaan. Konsulttien avulla eri toimialoilla keksitään uudestaan turvallisesti vanhoja asioita ja menetelmiä (kopioimalla niitä toiselta toimialalta). Tällä tavalla tieto leviää.

Jäykät rakenteet tulevat kuitenkin yhteiskunnalle kalliiksi. Konsultteja tarvitaan ja samalla päätösvallattomat virkamiehet nauttivat palkastaan ja sen jatkuvuudesta. Muutokseen tarvittava tieto on ollut monen mielessä ennen konsultin avustavaa kättäkin. Sitä ei vain ole uskallettu vain tuoda esille. Kuitenkin ihmisen omankin työtyytyväisyyden tähden jokaisen tulisi voida kehittää työtänsä. Tarvittaisiin vain muutosrohkeutta lisää. Samalla tulisi sallia inhimillisen erehdyksen mahdollisuus.

Tulevaisuudessa ammattiliittojen sekä vanhan virkarakenteen valta murenee. Muutos kiihtyy edelleen. Hybrideillä eivät työt vähene vaan lisääntyvät. Kysyntää tulee Tuntemattoman sotilaan Rokkamaisista tyypeistä. Hyvistä miehistä, joilla on osaaminen ja motivaatio paikallaan. Ne, joilla on selässään siivet ja jaloissaan juuret, menestyvät tulevaisuudessa. Näitä tyyppejä voisi kasvaa virkamiesten keskuudestakin, eikä siihen aina konsultteja tarvittaisi.

Paremmin ei myöskään Eeva Ahtisaaren kirja – Juuret ja Siivet – presidenttiparin elämästä voi paremmin kuvata menestyksen hedelmiä. Nyt voimme kaikki jälkikäteen todistaa, että se voi johtaa aina korkeimpaan kansainväliseen tunnustukseen asti. Martti Ahtisaarellakin – kirjan mukaan – on nämä Juuret ja Siivet.

Ilkka Meriläinen
Yksikön Johtaja
Yrittäjä